Het doel

Het doel

Tanzania

Ik ga lopen in Tanzania. Sinds 1999 werkt Compassion in Tanzania. Momenteel nemen er 94.186 kinderen deel aan projecten. Compassion heeft er 453 projecten.

In Tanzania is het onderwijs gedeeltelijk gratis. De sponsorkinderen gaan dus naar een lokale school. Compassion zorgt ervoor dat alle kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door hen te voorzien van verplichte schoolmaterialen zoals een schooluniform, boeken, transport naar school en overige schoolspullen.

Op de dagen dat de kinderen op het project zijn, krijgen ze een voedzame maaltijd, zoals: thee met melk, eieren, brood, rijst, bonen, vlees en fruit. Ondervoede kinderen krijgen aanvullend voedsel.

Ouders kunnen deelnemen aan diverse trainingen over gezondheid, hulp bij het starten van een eigen onderneming en twee keer per jaar een hiv/aids-training. Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals: muziek, sport, kunst, naailes, kampen en het helpen van zieken en ouderen in de gemeenschap.

Kindsponsorprogramma

Compassion helpt kinderen en tieners door een uniek kindsponsorprogramma. Een lokale kerk nodigt de kwetsbaarste kinderen uit de omgeving uit om aan het project deel te nemen. Als een kind een sponsor krijgt, krijgt het op alle gebieden van zijn of haar leven hulp: onderwijs, medisch, sociaal-emotioneel en geestelijk. En - en dat is misschien wel het belangrijkste - ieder sponsorkind heeft dan een sponsor die hem of haar aanmoedigt door brieven te schrijven en te bidden. Alle kinderen horen in het project over Jezus Christus.

Meer informatie over de Muskathlon en de 4e Musketier kunt u vinden op de 4M website

© 2023 Rien Rent
Website door Linqq.nl